Kókuszolaj a paleo diétában

Egyre több paleo étrendet követő ember használ kókuszolajat, mivel tápláló és igen finom az íz. Ráadásul hasonló állaga van, mint a vajnak, mégis semmi köze sincs a tejtermékekhez. Ráadásul ez egy igen jó választás, hiszen kiváló energiaforrás, így nem kell fáradtsággal, levertséggel sem számolnunk a diéta megkezdése során sem. A kókuszolaj további előnye az is, hogy nincs benne túl sok omega-6 zsírsav, mint a sertészsírban és a baromfizsírban.

kokusz

A kókuszolaj egy kiváló élelmiszer, magas színvonalú termék, mely rendkívül telített és stabil, nagyon kellemes az íze és az aromája, ezért a legtöbb ember számára nagyon megfelelő.

Ráadásul a legkülönfélébb kókuszból készült terméket beilleszthetjük a diétánkba: a kókuszolaj mellett ott van a kókusztej, a kókusztejszín, a kókuszvíz, a kókuszliszt, a strong>kókuszpehelyés a kókuszvaj is. Egészen nagy kókusz-kultusz épült ki a paleo diétát követő emberek között.

Nézzük is meg, pontosan miért is érdemes kókuszolajjal főzni-sütni:

A kókuszolaj 92%-ban telített zsírsavakat tartalmaz, ezért jól bírja a hőt, vagyis nem bomlik szét a főzés során sem.

A kókuszolaj hasznos többszörösen telítetlen zsírsavakat is tartalmaz. 

A kókuszolaj közepesen hosszú szénláncú zsírsavai antibakteriális és gombaölő tulajdonságokkal bírnak, így a bélflóra egyensúlyát is visszaállítják.

A kókuszolaj nem terheli le az epét, mivel könnyen emészthető, így az epehólyagos betegek számára kifejezetten ajánlott. 

A kókuszolaj antioxidáns, így hatékonyan száll szembe a káros szabadgyökökkel.

A kókuszolaj különlegessége abban áll, hogy más étkezési olajoktól eltérően itt közepesen hosszú szénláncokat találunk a zsírsavakban. Ez rendkívül kívánatos a paleo diétában is, mivel rendkívül stabil és rendkívül jó hatással van a szervezet működésére. a kókuszolajban a legtöbb zsírsav laurinsav, ami az anyatejben is megtalálható és feladata, hogy kiépítse a csecsemő immunrendszerét. A laurinsav antibakteriális, gombaölő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

Paleo termékek ITT

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem

Útifű maghéj 300g(Naturganik útifűmaghéj)

Útifű maghéj 300g (Naturganik útifűmaghéj)

A magas rosttartalmú útifű maghéj hatékony segítséget nyújt az emésztőrendszer egészségének megőrzésében, fogyasztása azoknak is ajánlott, akik érzékeny bélrendszerrel rendelkeznek, vagy diétáznak.

Ár: 2850 Ft
Megnézem
Népszerű

Herbafermétrend-kiegészítő cseppek 30 ml

Herbaferm étrend-kiegészítő cseppek 30 ml

A Herbaferm csepp gyógynövények természetes fermentációjával készül. Megnyugtatja a szervezetet, az egészséges emésztés helyreállításával pedig beindítja a regenerációs folyamatokat. 

Ár: 7450 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!